Directeur Onderzoek, Academische Patiëntenzorg, Opleiding en Onderwijs (Amsterdam)
Categorie: Vacatures

Directeur Onderzoek, Academische Patiëntenzorg, Opleiding en Onderwijs (Amsterdam)

Locatie: Diverse locaties Amsterdam
Voltijd/deeltijd: 24 tot 36 uur per week
Reageer vóór: 9 januari 2022
Reageer: Wencke de Wildt, lid Raad van Bestuur GGZ inGeest (06 15948176, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of solliciteer direct.

(tekst loopt door onder de afbeelding)

thumbnail_Desyne.jpg

 

Afdeling Raad van Bestuur

Heb jij ambitie richting directie en management? Ben jij gepromoveerd clinicus? Dan wacht er een mooie uitdaging als directeur Academische Taken op jou.

Portefeuille omschrijving:
GGZinGeest en VUmc hebben een gezamenlijke academische werkplaats psychiatrie. Deze samenwerking is uniek in Nederland: een werkplaats grotendeels buiten de muren van het academische ziekenhuis. Wetenschappelijk onderzoek vindt in beide organisaties plaats. Door GGZ inGeest wordt de academische/topklinische patiëntenzorg in de zorglijnen depressie, dwang- en angststoornissen, bipolair en ouderenpsychiatrie verleend. Het minor en masteronderwijs wordt verzorgd door de specialisten uit beide organisaties.

Per 1 januari 2022 wordt de gezamenlijke afdeling Onderzoek & Innovatie van GGZ inGeest en VUMC volledig bij VUmc ondergebracht. GGZ inGeest blijft wel de academische werkplaats voor VUmc. Beide organisaties onderschrijven dat ook in de toekomst de samenwerking op het gebied van onderzoek meerwaarde heeft en willen dit in beide organisaties borgen.
Naast onderzoek heeft GGZ inGeest een breed portfolio aan activiteiten op het gebied van opleiding en onderwijs en academische patiëntenzorg. Het is van belang dat deze in samenhang met de onderzoeksactiviteiten verder worden ontwikkeld en in een meerjarenperspectief worden geplaatst.

Over GGZ inGeest:
GGZ inGeest is er voor mensen met psychische klachten. Haar kerntaak richt zich op behandeling en het individueel herstel van haar patiënten. Daarnaast draagt GGZ inGeest bij aan de ontwikkeling van de psychische gezondheidszorg met wetenschappelijk onderzoek en opleiding van professionals. Met locaties in Amsterdam, Amstelveen, Bennebroek, Haarlem en Hoofddorp biedt GGZ inGeest hulp aan patiënten dichtbij en in de buurt. GGZ inGeest levert zorg vanuit drie clusters: het cluster Poliklinieken en Prezens, het cluster FACT en het cluster Klinieken, IHT en Crisisdienst (KIC). GGZ inGeest heeft zo’n 1.900 medewerkers, waarvan 280 regiebehandelaren.


Functieomschrijving

GGZ inGeest is op zoek naar een directeur Academische taken die als kwartiermaker de opdracht krijgt om in de periode 2022-2024 voor het gehele academische portfolio van onderzoek, academische patiëntenzorg, opleiding en onderwijs een toekomstbestendige organisatie binnen GIG neer te zetten. Na deze periode wordt vastgesteld hoe de functie regulier wordt voortgezet. De directeur is op strategisch niveau dé gesprekspartner voor het hoofd psychiatrie van VUmc en heeft de opdracht om het academische profiel van GGZ inGeest verder uit te bouwen en door te ontwikkelen en ondersteunt daarmee de strategische keuzes van GGZ inGeest betreffende de wetenschappelijke ontwikkeling in de patiëntenzorg.

Als pionier ga je aan de slag in een omgeving die na de samenvoeging van de afdeling Onderzoek en innovatie met afdeling psychiatrie van VUmc nog niet optimaal georganiseerd is. De komende twee jaar ligt er voor jou de opdracht om de academische taken (patiëntenzorg, opleidingen, onderzoek en onderwijs) opnieuw en op strategische wijze in te bedden binnen GGZ inGeest.

Onderzoek en onderwijs
De directeur Academische Taken is het officiële aanspreekpunt vanuit GGZ inGeest voor VUmc voor de academische werkplaatsen en de onderzoeksafdeling, welke is ingebed bij VUmc (t.b.v. duidelijkheid en eenduidigheid). De directeur is op strategisch en tactisch niveau sparringpartner van het afdelingshoofd Psychiatrie VUmc. De directeur heeft een functionele rol om alle academische taken en werkplaats activiteiten aan te sturen en door te ontwikkelen. De directeur is daarnaast eindverantwoordelijk voor de organisatie en kostendekkende bedrijfsvoering van onderzoek- en onderwijsactiviteiten. Hieronder vallen o.a. het begeleiden van co-schappen en het verzorgen van Minor en Master onderwijs. In samenspraak met VUmc wordt een Strategisch Onderzoek Beleidsplan en en daaropvolgend een jaarplan opgesteld. De directeur stelt op basis van de strategische agenda van GGZ inGeest een strategische onderzoeksagenda op. Borgt daarnaast de inzet van medewerkers GGZinGeest op onderzoek, evenals de werving en inclusie van patiënten, teneinde bij te dragen aan het beoogde doel: de patiëntenzorg te verbeteren.

Opleidingen
De directeur is verantwoordelijk voor de financiering, bedrijfsvoering en capaciteitsmanagement van de opleidingen. En werkt nauw samen met de opleiders die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering, inhoud en kwaliteit van de opleidingen Psychiatrie, Psychologie en Verpleegkundig Specialisten. De directeur heeft een lijnverantwoordelijkheid naar de ondersteunende functies van de opleidingen.

Positie in de organisatie
De directeur rapporteert rechtstreeks aan de Raad van Bestuur en neemt deel aan het bestuursberaad waaraan ook de andere directeuren van GGZ InGeest deelnemen.
De directeur Academische Taken legt samen met het afdelingshoofd Psychiatrie VUmc verantwoording af aan de Raden van Bestuur van GGZ inGeest en Amsterdam UMC, die twee keer per jaar bijeenkomen.
Functie-eisen

Je voldoet aan het volgende profiel: * je hebt een academische opleiding en bent gepromoveerd clinicus, bij voorkeur in de geestelijke gezondheidszorg; * Je hebt een visie op synergie tussen onderzoek en patiëntenzorg; * je hebt ervaring met het leidinggeven aan professionals; * je hebt kennis van en affiniteit met bedrijfsvoering van opleidingen en onderzoek, zowel op financieel, HR als ICT gebied; * je bent een pionier en verbinder en vindt het leuk om in een omgeving te werken waarin nog niet alles optimaal georganiseerd en gestructureerd is.


Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling is voor 3 à 4 dagen per week voor een periode van 2 jaar. Daarna wordt de benodigde inzet opnieuw vastgesteld. De functie wordt bij voorkeur gecombineerd met patiëntenzorg, mits het volledige dienstverband bij GGZ inGeest is.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ. Je salaris is afhankelijk van achtergrond en ervaring.
GGZ inGeest biedt goede mogelijkheden voor bij- en nascholing, zoals lezingen en workshops.

We hebben daarnaast goede secundaire voorwaarden waaronder een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, een vaste eindejaarsuitkering van 8,33 %, een fietsregeling, een vitaliteitskast, korting op één van de collectieve ziektekostenverzekeringen én je krijgt gratis een abonnement op Cultuur Werkt!
Bij GGZ inGeest hebben we volop aandacht voor gezonde en fitte werknemers. Met BedrijfsFitnessOnline kun je met veel korting sporten bij geselecteerde sportscholen. Je vindt deze op meer dan 300 locaties door heel Nederland.

 

Solliciteren?
Spreekt de functie je aan? Reageer dan voor 9 januari 2022 via de knop 'Solliciteer direct'. Wacht niet te lang, de vacature kan voortijdig gesloten worden bij voldoende reacties. We streven naar een zo divers mogelijk personeelsbestand dat een afspiegeling is van de omgeving waarin wij werkzaam zijn.
Het inwinnen van referenties en een diploma-check zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist. De vacature is ook intern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

Delen