Kinder- en jeugdpsychiater, Apanta (Veldhoven en Eindhoven)

(Leestijd: 2 - 4 minuten)

Wat ga je doen?
Als psychiater verricht je medisch-psychiatrisch onderzoek, waarin diagnostiek, behandeling en indicatiestelling centraal staan bij cliënten met (complexe) psychische stoornissen. Hiermee bevorder je samen met het multidisciplinair team de kwaliteit van leven van de cliënt en begeleid en instrueer je het cliëntsysteem in de omgang met de problematiek.

Wat breng je mee?
Bij Apanta-ggz lever je zorg met aandacht. Aandacht voor de cliënt en zijn systeem en aandacht voor de collega’s waarmee je samenwerkt. Met elkaar zijn we gericht op het bieden van kwalitatief hoogwaardige zorg en het behalen van behandeldoelen met onze cliënten.

Apanta-ggz is een dynamische organisatie welke zich steeds weet aan te passen aan de veranderende omstandigheden binnen het werkveld. We zoeken dan ook collega’s die flexibel, creatief en verantwoordelijk zijn.

Als psychiater ben je tactvol, kun je goed luisteren en je inleven. Je vormt als hoofdbehandelaar een verbindende schakel binnen het multidisciplinaire team waar je onderdeel van uitmaakt. Je bent altijd op zoek naar verbetermogelijkheden in de kwaliteit van zorg en ziet het als uitdaging om je collega’s mee te nemen in ontwikkelingen en innovaties. Je voelt je prettig in een kleinschalige organisatie. Daarnaast ben je in het bezig van:

  • Een opleiding tot arts en de specialistische opleiding tot kinder- en jeugdpsychiater en ingeschreven in het BIG-register.
  • Ook toekomstige collega’s die bijna de opleiding hebben afgerond of psychiaters met ambities in de kinder- en jeugdpsychiatrie die onze doelgroep een warm hart toedragen worden uitgenodigd om te reageren.

Het team
Het team Kind en Jeugd biedt psychologische hulp aan kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar oud en hun gezinnen. De hulpvragen van onze cliënten zijn divers, variërend van angst- en stemmingsklachten, ontwikkelingsproblematiek, hechtingsproblemen en gedragsproblemen.

Het team is multidisciplinair en bestaat uit (kinder- en jeugd)psychiaters, artsen, psychotherapeuten, (GZ-)psychologen, speltherapeuten, systeemtherapeuten, psychomotore therapeut, psychiatrisch gezinsbegeleider, orthopedagogen en psychodiagnostisch medewerkers. We bieden dan ook verschillende behandelvormen aan. We werken intensief met elkaar samen rondom een cliënt en zoeken ook actief de samenwerking met andere betrokken hulpverleners buiten Apanta.

Arbeidsvoorwaarden
Apanta biedt een fijne werkplek met enthousiaste, ambitieuze collega’s. Zorg met aandacht en verbinding vinden wij belangrijk. In dat kader organiseren wij jaarlijks allerlei activiteiten in informele setting en wordt er ook per team veel aandacht besteed aan een goede, open sfeer. Er is veel ruimte voor je ontwikkeling en inbreng.

Inschaling gebeurt conform AMS schaal van de cao GGZ en is afhankelijk van kennis en werkervaring.
Een overzicht van al onze arbeidsvoorwaarden, kun je vinden in onze Infografic Arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast geworden?
Ben je geïnteresseerd om onze nieuwe collega te worden? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar Rebekka Veraa, HR-adviseur, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv vacaturenummer 202110 Kinder- en jeugdpsychiater.

Wil je eerst meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Sandra Hijnen, Bestuurder, 040-254 5759.

Om een indruk te krijgen van het werken bij Apanta, raden we je aan om onze whitepaper 'Werken bij Apanta' te lezen. Voor meer algemene informatie over Apanta-ggz, kun je terecht op onze website.

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid.
Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Over ons

Apanta-ggz is een erkende instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Veldhoven en Eindhoven. Met als motto ‘zorg van buitengewone kwaliteit en individueel maatwerk’ biedt Apanta deskundige en betrouwbare hulp voor iedere inwoner van Veldhoven, Eindhoven en omgeving.

Apanta bestaat uit Apanta-direct (generalistische basis ggz: GBGGZ), Apanta-ggz (gespecialiseerde ggz-zorg: SGGZ) en Apanta-academy (opleidingen voor professionals in de ggz). Onze missie is om geestelijke gezondheid te bevorderen op een bijzondere manier: persoonsgericht met oog voor de mens achter de klacht, zijn unieke context en eigen verhaal. Hiermee stimuleren we, naast klachtenreductie, een proces van autonomie en groei, duurzame verandering en zelfredzaamheid. Apanta werkt nauw samen met ketenpartners in de regio.

“Apanta is klein en toch groot, groot en toch klein. Het beste van twee werelden met een gezellige collega-kring, platte organisatiestructuur. Er wordt echt naar je geluisterd en er is hart voor de behoeften van cliënt én werknemer. Ik wil niet meer weg.”
- Ilse Langerak – psychiater bij Apanta

In de whitepaper ‘Werken bij Apanta’ lees je verhalen van onze medewerkers. Geïnteresseerd om als psychiater bij Apanta te werken? Kom vrijblijvend (digitaal) op de koffie! 

Meer informatie over Apanta zie hier.

 

Locatie: Veldhoven en Eindhoven
Voltijd/deeltijd: 24-32 uur p/w
Reageer: Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv vacaturenummer 202110 Kinder- en jeugdpsychiater


Twitter

Nieuwsbrief

Disclaimer/Privacy