Leefstijl in de GGZ 2021 (online)

Psyfar_congres
Categorie
Lokale congressen
Datum
2021-11-04 00:00
Locatie
Online

Inmiddels is algemeen bekend dat het verbeteren van leefstijl (o.a. gezond voedsel, meer beweging, gezonde slaap en vermijden van middelengebruik) een positieve invloed heeft op zowel de lichamelijke als psychische gezondheid van psychiatrisch cliënten. Onderzoeken die dit positieve effect aantonen, zijn er meer dan genoeg. Leefstijlprogramma's worden vaak omarmd door verpleging, staf en door cliënten en familie. En toch blijkt er een kloof te bestaan tussen de theorie en de succesvolle implementatie ervan. 

Het hiaat tussen kennis en kunde ontstaat doordat omstandigheden en praktische voorwaarden in de dagelijkse praktijk vaak anders zijn dan in de studies. Er wordt bijvoorbeeld onderschat hoeveel werk succesvolle implementatie is, of er is geen goed antwoord op de weerstand die ontstaat bij veranderingen.

Over dit congres
Met dit congres proberen we de succesfactoren en valkuilen bij leefstijlimplementatie voor u samen te vatten. We delen kennis en best practices met u, zodat duidelijk wordt hoe het wél, maar ook hoe het niet moet. Zodat u weet wat u te doen staat. En zodat u morgen al kunt starten met het verbeteren van de leefstijl en gezondheid van uw cliënten.

We hebben diverse sprekers uitgenodigd die ervaring hebben met leefstijlimplementatie. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende 'virtuele pitches' waarin praktische voorbeelden en wetenschappelijk onderzoek een podium krijgen, want hoe brengen we leefstijl in de praktijk voor mensen met een psychiatrische aandoening? Zelf een pitch inzenden kan natuurlijk ook!

Laat u met dit congres inspireren en leer over belangrijke randvoorwaarden en effectieve methodieken. Wij geven u de basis; een helder doel voor ogen en de praktische handvatten. Daarna is het aan u en is het vooral een kwestie van samenwerken en doorzetten!

Datum: Donderdag 4 november 2021
Locatie: Online
Doelgroep: Behandelaren, managers, verpleegkundigen, begeleiders en andere medewerkers met cliënt contact die iets willen of kunnen met het thema leefstijlimplementatie.
 Accreditatie: voor dit congres wordt accreditatie aangevraagd voor 4 nascholingsuren bij in elk geval het NVvP, V&VN en het VSR. Als u lid bent van een andere beroepsvereniging, dan krijgt u van ons na afloop een certificaat/bewijs van deelname toegestuurd. 
Kosten: Er zijn 3 verschillende prijzen vastgesteld voor dit congres: 

  • € 315,- (psychiaters, klinisch en GZ-psychologen, andere specialisten, hoger management)
  • € 235,- (basis psychologen, paramedici, behandelaren, VS GGZ)
  • € 150,- (verpleegkundigen, activiteitenbegeleiders)
 
 

Alle datums

  • 2021-11-04 00:00

Powered by iCagenda